Menu

Algemeen

Wat kan ik van een Cowa-Bunga sportkamp verwachten?

Unieke thema’s waarbij we met een sportieve knipoog werken aan het verbeteren van de twaalf motorische basisvaardigheden van alle kids.

Een week vol verwondering, keuze uit ons gamma van 40+ van de meest spectaculaire attracties en onvergetelijke workshops.

Wanneer zijn er Cowa-Bunga Sportkampen?

De kampen vinden plaats tijdens de schoolvakanties. Op onze website vindt u een overzicht van de komende kampen per locatie en per thema.

Wat zijn de twaalf motorische vaardigheden waar jullie over spreken?

Tijdens onze sportkampen werken we aan een brede motorische ontwikkeling van alle kids. De twaalf motorische vaardigheden zijn dribbelen, vangen en werpen, glijden, klimmen, trekken en duwen, roteren, slaan, springen en landen, heffen en dragen, trappen, wandelen en lopen en zwaaien.

Hoe ziet de dagindeling er uit?

9u00-10u30Sportieve activiteiten
10u30-10u45Pauze
10u45-12u00Sportieve activiteiten
12u00-13u00Middagpauze
13u00-14u30Sportieve-/ creatieve activiteiten
14u30-14u45Pauze
14u45-16u00Sportieve activiteiten

Is het kamp met overnachting?

De Cowa-Bunga sportkampen zijn dag-kampen, overnachting is niet mogelijk. De kampactiviteiten zijn van 9u-16u.

Wat geef ik mijn kind best mee naar een Cowa-Bunga sportkamp?

– Sportieve kledij (sportbroek, sport T-shirt, gemakkelijke sportschoenen,…)

– Regenkledij

– Gepersonaliseerde (naam kind) herbruikbare drinkfles

– Eigen lunchpakket en tussendoortjes

Het is voor het Cowa-Bunga team ook gemakkelijk wanneer de persoonlijke spullen van de kids gelabeld zijn.

Wat zijn de uren van de opvang?

Bij de meeste kampen is er inderdaad voor-opvang voorzien vanaf 8u en is er na-opvang voorzien tot 17u. Kijk dit wel na per kamp, opvang mogelijkheden zijn afhankelijk van kamplocatie. De mogelijkheid tot opvang staat steeds vermeld bij de inschrijfmodule.

Mijn kind heeft een allergie?

Vermeld heel duidelijk tijdens de inschrijving dat uw kind een allergie heeft. Vermeld ook duidelijk waaraan uw kind allergisch is.

Wie zijn de monitoren/ begeleiders?

Onze monitoren hebben een pedagogische en/ of didactische opleiding achter de rug, of ze zijn ermee bezig. Alle begeleiders zijn 18+. De begeleiders kennen de kamplocatie en het kampprogramma. De kampverantwoordelijke zorgt voor een vlot verloop van het kamp.

Geen antwoord op mijn vraag?

Indien u geen antwoord heeft gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen via info@cowa-bunga.be.

Corona

Verlopen de kampen Coronaproof?

Samen met onze enthousiaste Cowa-Bunga Crew zorgen we voor een coronaproof aanpak. We werken tijdens de kampweken met bubbels en ontsmetten voldoende het gebruikte materiaal. De draaiboeken worden volledig coronagericht opgesteld.

Wij streven naar sportkampen in een veilige omgeving. Samen met onze monitoren zorgen we voor een organisatie waarbij we de richtlijnen van de overheid volgen. Volgende veiligheidsmaatregelen worden toegepast:

  • Kampbubbels van max. 50 personen (inclusief begeleiders);
  • Vermijden van sport- en spelactiviteiten met te veel lichamelijk contact;
  • Sport- en spelmateriaal per bubbel;
  • Verplicht handen wassen bij toekomen, vertrekken en tijdens alle pauze;
  • Ouders worden niet toegelaten op het kampterrein. Ouders worden toegelaten tot aan de ingang;
  • Symptomen van ziekte = thuisblijven;

De genomen maatregelen kunnen nog worden aangepast naargelang de richtlijnen van de overheid (strenger of versoepeld).

Om te weten of sportkampen mogen doorgaan volgen wij de kleurcodes die door de overheid worden bepaald. Momenteel bevinden we ons in kleurcode: ORANJE

  • GROEN = sportkampen gaan door zonder bubbels
  • GEEL & ORANJE = sportkampen gaan door in bubbels van max. 50 personen
  • ROOD = sportkampen gaan door in bubbels van max. 20 personen

Hoe groot zijn de kampbubbels?

Een kampbubbel bestaat uit maximum 50 personen, kinderen en begeleiders samen.

Moet mijn kind een mondmasker dragen?

Nee. In de eigen bubbel op de kampplaats moet het kind geen mondmasker dragen. Ook onze monitoren moeten geen mondmasker dragen. Ze blijven heel de tijd binnen de eigen bubbel.

Welke extra maatregelen neemt Cowa-Bunga m.b.t. handhygiëne?

We zullen de kinderen onder begeleiding op vaste en regelmatige tijdstippen vragen en helpen om de handen met water en zeep te wassen.

Is Cowa-Bunga aansprakelijk wanneer de ouders hun kind toch ziek op kamp sturen?

Nee. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om hun kind gezond op kamp te sturen. Wees eerlijk in het belang van het kind en de algemene gezondheid. Als het kind niet mee kan wegens ziekte of symptomen, betalen we het inschrijvingsgeld terug.

Zal de voor- en na opvang in dezelfde kampbubbel gebeuren?

Ja. De kampbubbels komen op geen enkel moment met elkaar in fysiek contact.

Mag ik als ouder langskomen op de laatste dag?

Omwille van corona kan Cowa-Bunga geen toonmomenten op de kamplocatie organiseren. Het is namelijk heel moeilijk om op zo’n gebeuren ‘social distancing’ te kunnen garanderen.

Hoe kan ik mijn kind veilig naar kamp brengen en van kamp afhalen?

Als ouder behoor je niet tot de kampbubbel en mag je niet in contact komen met de andere deelnemers binnen de kampbubbel. We vragen alle volwassen om een mondmasker te dragen bij het brengen en afhalen van de kids.

Moeten alle kinderen naar huis wanneer één kind ziek is op kamp?

Wanneer er een vermoeden is van COVID-19, moet het kind in quarantaine. De ouders halen het kind op en gaan ermee naar de dokter. Indien het kind positief test op COVID-19, dan wordt het kamp stop gezet. We zorgen voor een pro-rata terugbetaling van het kamp.

Moet elke zieke deelnemer het kamp verlaten?

Ja, zelfs wanneer er geen vermoeden is van COVID-19 moet een zieke deelnemer het kamp verlaten.

Wat als mijn kind ziek wordt op kamp?

Als je kind ziek wordt op kamp, nemen we contact op met de ouders om het kind te komen ophalen. Het kind kan de rest van de kampweek terug deelnemen met bewijs van een negatieve corona-test. We zorgen voor een pro-rata terugbetaling.

Mag mijn kind deelnamen aan het kamp indien iemand anders van zijn of haar gezin voor het kamp ziek is geweest?

Als het kind niet zelf ziek geweest is, mag het mee tenzij er bij het zieke gezinslid corona vastgesteld is. Wie een besmet persoon binnen de eigen gezinsbubbel heeft (ouder, broer, zus, …) mag 14 dagen gerekend vanaf het laatste contact met de coronapatiënt niet deelnemen aan activiteiten.

Mag mijn kind naar verschillende jeugdwerkingen gaan?

Ja, dit is geen probleem. Respecteer wel de bubbels voor, tijdens en na het kamp. Zo kies je best voor één soort activiteit per week en beperk je zoveel mogelijk het contact voor en na het kamp tot de primaire bubbel (= thuisbubbel).

Inschrijvingsgeld terug door corona?

Indien het kamp moet stop gezet worden omwille van Corona wordt het inschrijvingsgeld pro-rata terug betaald. Uiterlijk twee weken na afloop van het kamp wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Inschrijving/ betaling

Hoe boek ik een kamp?

Kies de stad waar u een kamp wilt boeken, kies vervolgens uit de leeftijden of evenementen welk kamp het best past bij uw kind. Onderaan de kampomschrijving kunt u op inschrijven drukken om uw kind in te schrijven. Na het volledig doorlopen van de verplichte vragen en de betaling is de inschrijving volledig. U ontvangt een overzichtsmail als bevestiging.

Geen bevestigingsmail ontvangen?

Kijk eerst in uw ongewenste mails, kunt u de mail nog steeds niet terugvinden? Misschien is er iets fout gegaan, geef ons zeker even een seintje via info@cowa-bunga.be.

Hoe werkt de wachtlijst?

Als een kamp volzet is, dan kunt u uw kind kosteloos inschrijven op de wachtlijst. Van zodra er een plaatje vrij komt, sturen wij u hierover een bericht. U bent dan vrij om uw kind alsnog in te schrijven voor het kamp.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

Opgepast inschrijvingen zijn beperkt, maar in principe is het mogelijk in te schrijven tot één dag voor de start van het kamp.

Kunnen vriendjes samen in dezelfde groep inschrijven?

Het is zeker mogelijk om vriendjes samen in te schrijven. Het is belangrijk om bij de inschrijving te vermelden met wie uw kind samen op kamp wil gaan.

Kan er per dag ingeschreven worden ?

Inschrijvingen zijn steeds voor de volledige duur van het kamp. Anders is het moeilijk om met een groep een bepaalde opbouw en sfeer te creëren.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

U kunt betalen via Bancontact, iDeal of via overschrijving. Deze stappen doorloopt u nadat u alle gegevens voor de inschrijving hebt ingevoerd. De betalingsmodule start direct nadat u alle gegevens heeft ingegeven en wanneer u op de knop inschrijven & veilig betalen drukt.

Wanneer ontvang ik alle praktische informatie over het kamp?

Jullie ontvangen alle belangrijke informatie omtrent het sportkamp ten laatste één week voor aanvang van de kampweek.

Fiscaal attest en attest mutualiteit?

Onze kampen zijn fiscaal aftrekbaar in België. Na afloop van het kamp ontvang je een mail waarmee je de verschillende attesten kan aanvragen.

Verzekering

Is mijn kind verzekerd?

Uw kind is medisch verzekerd tijdens de Cowa-Bunga sportkampen (ongeval).

Schade, diefstal of verlies van persoonlijke spullen zijn niet verzekerd door Cowa-Bunga vzw en hiervoor is onze vzw ook niet aansprakelijk.

Annuleren sportkamp

Kan Cowa-Bunga vzw een kamp annuleren?

Ja, indien er te weinig inschrijvingen zijn voor een kamp, dan kan de vzw het kamp annuleren. We zullen er echter alles aan doen om uw kind in te schrijven voor een gelijkaardig kamp op dezelfde locatie of in dezelfde regio, maar kunnen dit niet steeds garanderen.

Zelf inschrijving annuleren?

Indien de inschrijving nog niet betaald was, kan de inschrijving kosteloos geannuleerd worden. Tot twee week voor de start van het kamp is het mogelijk om te annuleren.

Indien de inschrijving reeds betaald was, dan zijn er 2 mogelijkheden:

– In geval van ziekte of ongeval: op de dag van ziekte graag een mail met de vermelding van ziekte of ongeval. Uw schriftelijke aanvraag tot terugbetaling moet ons uiterlijk vijf werkdagen na het kamp bereiken, samen met een doktersattest/ -briefje. Het inschrijvingsgeld wordt pro-rata terugbetaald.

– In andere gevallen: tot 14 dagen voor de aanvang van het kamp kan de inschrijving geannuleerd worden en wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald. Hierbij rekenen we wel een administratieve kost van 12 EUR aan.

Binnen de 4 weken na het einde van het betreffende kamp krijgt u het inschrijvingsgeld – verminderd met eventueel administratieve kost- terug.